Monicas skafferi

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Hallonsylt

Publicerad 2015-08-09 21:17:00 i Allmänt, Sylt,

 
 
Finns det något godare än hallonsylt!
 
2 liter hallon
6 dl socker
1 krm citroncyra
(1 krm natriumbensonat)
 
Varva bär och socker i kastrull. Hetta upp långsamt,
Är bären väldigt mogna bör man ha lite pektin i om man vill ha en lite tjockare sylt, alternativt byta ut hälften av sockret till syltsocker som redan är preprarerat med pektin. 
Kokas ca 10 minuter, skumma väl.
Tillsätt ev natiumbensonat, utrört i lite av sylten.
Ös upp sylten i rena varma glasburkar, ända upp till kanten, sätt genast på lock. Förvaras svalt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Monica

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela