Mjukpepparkaka

Brukar göra mjukpepparkaka varje år till advent.
Grundreceptet kommer från boken sju sorters kaker och heter Präsgårdens Pepparkaka, prisbelönt 1945.
Det står sig än i dag.
Nu ville jag prova med philadelfia frosting på som är så gott!
100 gr smör
2 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl gräddfil
1 1/2 tsk mald ingefära
1 1/2 mald nejlika
2 tsk kanel
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat (eller 2 tsk bakpulver)
Smörj och bröa en avlång form eller en hållform ca 1 1/2 liter.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Tillsätt gräddfilen, smälta smöret, kryddorna och mjölet blandat med bikarbonat.
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader , ca 45 minuter.
Vill man ha frosting på så låter man kakan svalna och brer sedan på smeten.
200 gr Philadelfiaost
50 gr rumsvarmt smör
1 dl florsocker
Garnera med lingon!