Boeuf bourguignon

Idag har vi gjort en mustig köttgryta, det bästa med köttgryta är att man kan ta med man tycker om och har hemma. Idag körde vi med dessa ingredienser.
1,2 kilo högrev
2 morötter
10 steklökar
Ett gäng färska champinjoner
200 gr rökt sidfläsk
En flaska rödvin
1/2 kruka färsk timjan
2 st grönsaksbuljongtärningar
2 msk flytande oxbuljong
3 msk tomatpure
1 burk konserverade cocktailtomater (Mutti)
4 st vitlökar hackade
2 st lagerblad
2 tsk salt
1 tsk torkade chiliflan
Svartpeppar
Skär köttet i 3cm kuber, stek på hög värme i en stekpanna i omgångar och lägg över i en gryta.
Stek sidfläsk, champinjoner, steklök, lägg i grytan.
Häll på vinet samt buljongtärningarna samt resten av ingredienserna.
Koka upp och skumma.
Låt koka i ett par timmar, det måste blir ordentligt mört.
Servera detta till kokt potatis eller ris samt ett gott bröd.
Tips på gott bröd se nästa inlägg.
Gärna ett gott rödvin också såklart!