Semlor

På tisdag är det semmeldagen och jag har provat ett recept av konditorn Magnus Johansson från recept.nu.
Tyvärr lyckades jag inte helt med jäsningen, vad gjorde jag för fel Magnus...?
Hade önskat att dem skulle blivit lite större och fluffigare, jag får prova igen en annan dag för smaken var god.
Fördeg:
5 dl mjölk
500 gram vetemjöl special
40 gr jäst
10 gr nymortlad kardemumma
Deg, resten:
2 dl socker
1 msk salt
500 gr vetemjöl special
200 gr smör rumsvarmt
Fördeg;
Allt blandas väl i ca 5 minuter.
Låt ligga i ca 30-40 minuter till första bubblan.
Deg, fortsättning
Tillsätt socker,salt och mjöl.
Knåda degen i ca 15 minuter.
Tillsätt sedan det rumstempererade smöret och blanda in ca 5 minuter.
Låt degen vila ca 1 timme.
Väg bullarna, ca 70 gr/styck, forma dem runda.
Låt sedan bullarna jäsa ca 3,5 timmar under duk.
Baka sedan i 210 grader i ca 10 minuter.
Jag tog mandelmassa och rörde om med en skvätt grädde, tillsätt lite kardemumma och några äkta vaniljfrön.
Toppa sedan med grädde under locket.