Monicas skafferi

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Semlor

Publicerad 2015-02-16 18:20:00 i Allmänt, Kaffebröd,

 
 
 
På tisdag är det semmeldagen och jag har provat ett recept av konditorn Magnus Johansson från recept.nu.
Tyvärr lyckades jag inte helt med jäsningen, vad gjorde jag för fel Magnus...?
Hade önskat att dem skulle blivit lite större och fluffigare, jag får prova igen en annan dag för smaken var god.
 
Fördeg:
5 dl mjölk
500 gram vetemjöl special
40 gr jäst
10 gr nymortlad kardemumma
 
 
Deg, resten:
2 dl socker
1 msk salt 
500 gr vetemjöl special
200 gr smör rumsvarmt
 
Fördeg;
Allt blandas väl i ca 5 minuter.
Låt ligga i ca 30-40 minuter till första bubblan.
 
Deg, fortsättning
Tillsätt socker,salt och mjöl.
Knåda degen i ca 15 minuter.
Tillsätt sedan det rumstempererade smöret och blanda in ca 5 minuter.
Låt degen vila ca 1 timme.
 
Väg bullarna, ca 70 gr/styck, forma dem runda.
Låt sedan bullarna jäsa ca 3,5 timmar under duk.
Baka sedan i 210 grader i ca 10 minuter.
 
Jag tog mandelmassa och rörde om med en skvätt grädde, tillsätt lite kardemumma och några äkta vaniljfrön.
Toppa sedan med grädde under locket.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Monica

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela