Monicas skafferi

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Minimal matlagning en fredagsskväll

Publicerad 2015-01-25 21:21:00 i Allmänt, Kött, Sallad,



Snabbt in på Konsum, vad ska man köpa för något till fredagskvällen!
Special price på närproducerad flankstek stod det på en skylt, det tar vi, har aldrig tillagat förut.
Det var en ganska annorlunda köttbit som är platt, delade den i några bitar och marinerade i en mariad ca 60 minuter, det är bra om den ligger framme i rumstemeratur ett tag innan man steker så att den inte är iskall.  
Till detta hade vi bara en sallad, jag gillar fetaost, avokado goda coctailtomater och rödlök, vilket vi ofta har hemma.
Så man tager vad man haver i salladsväg.
 
Marinaden bestod av:
0,75 dl olivolja
0,5 dl Balsamico di Modena
3 msk Mushroom Soy
0,5 dl honung
2 st vitlöksklyftor pressad
2 msk Heinz chilisauce
salt och grovmalen svartpeppar
 
Blanda alla ingredienser till marinaden i en kraftig plastpåse, lägg in köttet och låt vila i ca 1 timme.
Stek sedan köttet, låt vila en stund innan man skär den i mindre bitar.
Servera en sallad till detta, strö gärna lite flingsalt på köttet.
Ett glas rött till detta och koppla av.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Monica

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela