Monicas skafferi

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Oxfilé provencale

Publicerad 2015-01-11 15:46:00 i Allmänt, Kött,



 


Tack Charlotte för inspirationen till denna rätt!
 
800 gr Oxfilé av mittbiten
1 kg potatis fast sort gärna Amandine
Salt och peppar
 
Vitlökssmör:
100 gr smör
4 st vitlöksklyftor pressade
Persilja fint hackad ca 2 msk
10 droppar worcestershiresås
salt och pappar
 
Skala och skiva potatisen tunt. skölj potatisen väl, torka potatisen med en handduk.
Lägg potatisen på en ugnsplåt med matolja och salt, 225 grader i ugnen ca 40 minuter.
Det går att steka potatisen i stekpanna om man hellre vill det, men vi hade så mycket potatis.
 
Rör i hop det rumsvarma smöret med pressad vitlök, worcesterhiresås, salt och peppar.
 
Salta och peppra oxfilén och bryn den runt om i en stekpanna.
Kör den sedan i ugnen på 125 grader till önskad innertemperatur ca 57 grader det tar ca 25-30 minuter.
Ta ut formen och låt oxfilén vila.
 
När potatisen är klar lägg dem i en form ugnsfast form, skär oxfilén i skivor som lägges ovanpå potatisen.
Klicka ut smöret, in i ugnen på 250 grader tills smöret börjar att smälta. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Monica

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela