Monicas skafferi

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Bondens Bröd från Öland

Publicerad 2015-07-25 20:24:00 i Allmänt, Bröd,

 


Nyss hemkommen från Öland och med i bagaget finns 18 kg mjöl.
Hittade en liten gård som odlar en gammal kultursort Ölandsvete som är känd för sin smak och sina fina bakningsegenskaper, det finns inga tillsatser och heller inte siktat vilket innebär att alla vitaminer och mineraler finns kvar.
Vi fick med detta recept.
 
Bondens Bröd:
50 gr jäst
1,4 liter Ölandsvete
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 msk matolja
0,5 dl honung eller 0,5 dl sirap
 
Smula ner jästen ibunken och tillsätt uppvärmd mjölk (37 grader).
Tillsätt sedan resten av ingredienserna.
Bearbeta degen ca 10 minuter och låt sedan jäsa i 20 minuter.
Dela degen i 4 delar och baka ut till 4 platta kakor.
Låt jäsa ytterliggare minst 20 minuter.
Grädda ca 20 minuter i 200 grader.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Monica

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela