Frittata

Frittata är en italiensk variant på omelett som är väldigt smakrik och som gräddas i ugn.
Görs gärna i en gjutjärnspanna med hög kant blir den som en matig paj.
Man tar det man har hemma och det blir garanterat supergott!
I dag valde vi dessa indegrienser och eftersom den blir så hög räcker den till 4 personer.
Frittata:
4 st kokta potatisar
2 st goda grillkorvar av kvalitte
1 st vitlöksklyfta
1 st färsk gul lök
200 gr salami
10 st kocktailtomater
Sockerärter
Äggstanning:
6 st ägg
2 msk grädde
1 tsk salt
1 krm svart peppar
1 dl riven smakrik ost
Färsk timjan
Skär samtliga indegrienser i bitar och bryn i en gjutjärnspanna med hög kant.
Vispa lätt ihop ägg, grädde, ost samt kryddor, häll över i gjutjärnspannan och grädda i ugn på 175 gr i ca 15 - 20 minuter.
Ett italiensk rödvin passar perfekt till denna rätt.