Hamburgerbröd


Nu har jag hittat ett recept på hamburgerbröd efter mycket läsande av olika recept.
Ska det vara på mjölk eller vatten? Smör eller olja? Ägg eller inte? Med eller utan sesamfrön?
Jag bestämde mig för en variant som blev riktigt riktigt bra!
Hamburgerbröd:
1/4 färsk jäst
2 1/2 dl vatten
1/2 dl mjölk
1 ägg
525 gr vetemjöl special
2 tsk salt
2 msk socker
40 gr smör
Värm vatten och mjölk till 37 grader, lös upp jästen.
Blanda i resten av ingredienserna och kör degblandaren ca 10 minuter.
Täck bunken med plastfolie och låt jäsa ca 2 timmar.
Ta ut degen och dela i 10 bitar, forma till bullar, lägg på en plåt och platta till lätt med handen.
Täck med en kökshandduk och låt jäsa till dubbel storlek ca 1 - 2 timmar.
Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg, strö på sesamfrön.
Gräddas ca 10 minuter på 200 grader tills de får lite färg.
Låt bröden svalna något och lägg sedan hamburgerbröden i en plastpåse.