Monicas skafferi

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Jordgubbssylt

Publicerad 2015-07-06 21:52:00 i Allmänt, Sylt,

 




Söndagen var varm och solig och jag fick möjlighet att plocka en hink full med härliga jordgubbar,
Sylt på 10 liter borde räcka året ut...
 
Sylt:
2 liter (1kg) jordgubbar
6 dl socker
1 krm citronsyra
1krm natriumbensoat)
 
Lägg bären i en stor gryta tillsätt socker.
Hetta upp långsamt, koka på svag värme.
Skumma medans det kokar ca 15 minuter.
Ta i citronsyran och ev natriumbensoat.
Häll upp sylten i rena varma glasburkar, ända upp till kanten. Sätt genast på lock. Förvara svalt. 
 
Jag brukar byta ut en del av sockret till syltsocker som innehåller pektin för att få en lite tjockare sylt,
speciellt om bären är väldigt mogna och inte innehåller så mycket eget pektin.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Monica

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela