Monicas skafferi

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Majkens fläderblomssaft

Publicerad 2015-07-10 21:26:00 i Allmänt, Saft,




Fläderblomssaft ska serveras absolut iskall, då är det så fantastiskt friskt och gott, passar både till en måltid som till en välkomstdrink.
 
Fläderblomssaft:
40 klasar fläderblommor
3 liter kokt vatten
4 kg socker
4 st citroner, skal & saft
100 gr citronsyra
 
Plocka minst 40 st stora fläderblomsklasar.
Koka 3 liter vatten, blanda i socker och rör tills att sockret lösts upp.
Häll det varma sockervattnet över fläderblommorna.
Skala citronerna med en potatisskalare eller liknande, undvik att få med det vita för då kan det bli beskt.
Pressa i citronsaften i sockervattnet.
Häll i citronsyran och rör om.
 
Låt stå kallt med lock i 4 dagar.
Sila saften och häll upp på rena glasflaskor, serveras väl kyld.
 
Dessa fina flaskor fick jag av en kollega på jobbet, tack Gunilla!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Monica

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela