Majkens fläderblomssaft


Fläderblomssaft ska serveras absolut iskall, då är det så fantastiskt friskt och gott, passar både till en måltid som till en välkomstdrink.
Fläderblomssaft:
40 klasar fläderblommor
3 liter kokt vatten
4 kg socker
4 st citroner, skal & saft
100 gr citronsyra
Plocka minst 40 st stora fläderblomsklasar.
Koka 3 liter vatten, blanda i socker och rör tills att sockret lösts upp.
Häll det varma sockervattnet över fläderblommorna.
Skala citronerna med en potatisskalare eller liknande, undvik att få med det vita för då kan det bli beskt.
Pressa i citronsaften i sockervattnet.
Häll i citronsyran och rör om.
Låt stå kallt med lock i 4 dagar.
Sila saften och häll upp på rena glasflaskor, serveras väl kyld.
Dessa fina flaskor fick jag av en kollega på jobbet, tack Gunilla!