Monicas skafferi

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Halstrad lax med örtagårdssås

Publicerad 2015-03-08 19:45:00 i Allmänt, Fisk,

 
Helt fantastisk söndag!
Blå himmel, solen sken hela dagen, 16 grader och det är den 8 mars.  
 
I går köpte jag 2 st 500 gr lax av fin mittbit som vi idag ska halstra.
Laxen förbereddes i går eftersom den ska snabbgravas i ett dygn innan med socker, salt och vitpeppar. 
Till detta serveras en örtsås med kokt potatis.
 
Snabbgravning:
1 kg laxfilé
3 msk strösocker
3 msk salt grovt
1,5 msk vitpeppar, grovt mortlat
 
Blanda kryddor till gravningen. Lägg ihop laxfilén med kryddblandningen emellan och runt om i en fryspåse, vänd påsen någon gång ibland i kylen.
 
Örtagårdssås:
1 1/2 hg spenat hackad fryst
3 dl gräddfil 
1 dl majonäs
2-3 msk gräslök färsk
2 msk dill färsk
1 vitlöksklyfta riven
1 msk senap dijon
1/2 - 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk dragon torkad (körde utan för vi hade inte det hemma, fungerade fint ändå)
 
Tina spenaten, låt den kallna och rinna av väl.
Blanda med övriga ingredienser. Låt såsen dra ett par timmar innan.
I receptet skulle man ha 1 tsk dragon, det hade inte vi hemme men det blev bra i alla fall.
 
Halstra laxen: Hetta upp en stor gjutjärnspanna och grilla på grillen. Det ska vara ordenligt varmt. Torka av laxfiléerna och pensla lätt med olja och halstra den på högsta värme någon minut på varje sida.
Servera med färsk nykokt potatis och örtagårdssås.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Monica

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela