Monicas skafferi

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Ossobuco

Publicerad 2015-03-21 20:39:00 i Allmänt, Husmanskost, Kött,

 
 
Eftersom vi absolut ville ha Bruscheta som förrätt, vill man ju såklart ha en varmrätt som passar till. 
Vi valde Ossobuco.
Kalvlägg kostar ca 125:- kilo och det hittar man på lite större affärer.
 
För 4:a personer:
1,2 kg kalvlägg med märg
1 dl Vetemjöl
1 Gul lök
2 morötter
1 msk hackad rotselleri
3 Vitlöksklyftor
2 st Lagerblad
3 dl vitt vin
1 1/2 burk coctailtomater
1 tsk salt
3 msk konc kalvfond
2 msk Färsk timjan 
2 msk torkad oregano
Peppar 
 
Salta och peppra kalvläggen, vänd i mjöl.
Hetta upp en stekpanna med olivolja, stek kalvläggen så att de får färg.
Lägg över köttbitarna i en större gryta.
Fräs småhackade morötter, rotselleri  och gul lök i stekpanna
Lägg över grönsakshacket till grytan.
För att få med smakerna, koka ur stekpanna med vinet och häll sedan över i grytan.
Ta i övriga ingredienser och låt kokas i ca 1 1/2 timme.
 
Gremolata:
2 st Citroner, rivet skal
4 st vitlökar, fint hackat
Rejält med hackad bladpersilja
 
Riv skalet av 2 citroner
Finhacka vitlökarna
Hacka bladpersilja fint
Blanda ihop i en skål 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Monica

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela