Ossobuco

Eftersom vi absolut ville ha Bruscheta som förrätt, vill man ju såklart ha en varmrätt som passar till.
Vi valde Ossobuco.
Kalvlägg kostar ca 125:- kilo och det hittar man på lite större affärer.
För 4:a personer:
1,2 kg kalvlägg med märg
1 dl Vetemjöl
1 Gul lök
2 morötter
1 msk hackad rotselleri
3 Vitlöksklyftor
2 st Lagerblad
3 dl vitt vin
1 1/2 burk coctailtomater
1 tsk salt
3 msk konc kalvfond
2 msk Färsk timjan
2 msk torkad oregano
Peppar
Salta och peppra kalvläggen, vänd i mjöl.
Hetta upp en stekpanna med olivolja, stek kalvläggen så att de får färg.
Lägg över köttbitarna i en större gryta.
Fräs småhackade morötter, rotselleri och gul lök i stekpanna
Lägg över grönsakshacket till grytan.
För att få med smakerna, koka ur stekpanna med vinet och häll sedan över i grytan.
Ta i övriga ingredienser och låt kokas i ca 1 1/2 timme.
Gremolata:
2 st Citroner, rivet skal
4 st vitlökar, fint hackat
Rejält med hackad bladpersilja
Riv skalet av 2 citroner
Finhacka vitlökarna
Hacka bladpersilja fint
Blanda ihop i en skål