Monicas skafferi

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Parmensanpanerad kycklingfilé

Publicerad 2015-03-06 20:10:00 i Allmänt,

 
Äntligen fredag!
Parmensanpanerad kycklingfilé är så himla gott, passar perfekt en dag som idag!
Man skivar bara kycklingfiléer i lite tunnare skivor och panerar dem i ägg och riven god parmensanost.
Till detta kokar man en god tomatsås, tomatkross i burk av god kvalité samt kokt ris.
 
Parmensanpanerad kycklingfilé:
900 gr Kycklingfilé
2 ägg stora
3-4 dl parmensanost, riven av god kvalité
vitpeppar
 
Tomatsås:
2 burkar krossade tomater alternativt coctailtomater på burk av god kvalité
1 buljongtärning höns eller grönsak
2 vitlökar pressade
1 msk torkad timjan
chiliflan efter behov
Salt och peppar efter behov
1 knivsudd socker
 
Kokt ris
 
Stek de panerade kycklingfiléerna i en teflonstekpanna.
Koka ihop tomatsåsen.
Koka ris.
Svårare än så är det inte men det blir jättegott tillsammans med ett italienskt rött vin.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Monica

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela