Stenugnsbakad pizza hos familjen Chressman
Vi har länge tänkt skaffa en *baksten* men har inte haft lust att betala så dyra pengar för det.
Maken åkte istället till Bauhaus och köpte en granitplatta för en billig penning som han sedan kapade till 38x38cm.
Vi har använt denna sten till både pizzagräddning och bakning av bröd, kan verkligen rekomendera dettta.
Vi ville ju såklart använda oss av denna sten till dagens pizzaafton.
Till en pizzaafton behövs lite goda råvaror, smakrik tomatsås, bra deg och ett gott italienskt vin.
Pizzadeg:
9 dl vetemjöl special
4 dl vatten 40 grader
1 paket torrjäst
1 tsk salt
4 msk olja
Låt jäsa i en timme


Tomatsås:
1 1/2 burk tomatsås av god kvalité
1 tsk salt
2 st vitlöksklyftor spressade
2 msk pizzakrydda
1 tsk svartpeppar mald
1 krm cayenpeppar
Förslag på pålägg:
Mozzarella ost, ca 4 stycken
Rökt skinka
Salami tunt skivade över disk
Champinjoner färska eller i burk
Kronärtskocka på burk
Oliver. Kalamata eller gröna
Anannas på burk
Lök
Sardeller
Basilika
Vi hade ugnen på 250 grader, lade på lite mjöl på stenen och in med pizzan i ca 8-10 minuter.
Superduper gott!