Sparrissoppa

Nu är det sparristid, då måste man ju bara göra sparrissoppa som är så himla gott.
500 gr grön sparris
5 st scharlottenlökar
5 dl vispgrädde
1 1/2 kycklingbuljongstärning
5 dl vatten
1 dl vitt vin
salt och peppar
Om man vill kan man skala sparrisen men det är inte nödvändigt om den är späd. Skär i mindre bitar, lägg sparrisknopparna åt sidan så länge.
Koka upp lättsaltat vatten och koka bitarna i ett par minuter.
Fräs den hackade löken i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp.
Lägg sedan i sparrisen i gräddsåsen förutom knopparna som ska vara garnityr.
Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.
Smaka av med salt och peppar.
Vi valde att inte sila soppan men vill man att den ska bli extra slät så kan man göra det.
Servera i soppskålar med sparrisknopparna som garnityr, är det späda knoppar kan man lägga i dem råa annars bör man koka dom 2-3 minuter i det lättsaltade vattnet.