Pasta vongole

Så gott jag fick äta i kväll, min man gjorde en fantastiskt god pasta vongole!
1 kg hjärtmusslor
4 msk olivolja av god kvalité
2 st charlottenlök
3 st vitlöksklyftor
15 stycken smakrika körsbärstomater
2 dl torrt vitt vin
1/2 färsk röd chili alternernivt chiliflakes
1 kruka persilja (spara lite till garnering)
Salt och svartpeppar efter behag
300-500 gram spagetti av god kvalité
Lägg hjärtmusslorna i saltat iskallt vatten minst en timme innan tillagning, detta för att eventuell sand puffas ut ur skalen.
Kolla noga att musslorna har öppnat en glipa i skalet. annars släng.
Koka upp rikligt saltat vatten till spagettin, koka efter anvisning.
Värm upp en gryta med olja, fräs finhackad lök, finhackad vitlök, delade coctailtomater.
Höj värmen och tillsätt hjärtmusslor och vitt vin, på med lockegt rör om efter 30 sekunder.
Salta och peppra.
När pastan är al dente, häll upp spagettin på ett stor fat och häll över musslorna inkl spad, strö på resterande av persiljan. Serveras direkt med ett friskt gott kallt vitt vin.