Hemmagjord Granola
Att göra egen Granola är både nyttigt och enkelt.
Man blandar i det man tycker är gott!

Skillnaden mellan Musli och Granola är att Granolan är rostad med lite honung, olja och vatten medan muslin bara är en torr blandning.
2 dl hasselnötter
5 dl dinkelflingor
5 dl boveteflinger (havregryn)
2 dl sötmandel
1,5 dl solroskärnor (pumpakärnor)
0,75 dl honung
1 dl vatten
0,75 dl majsolja (solrosolja)
1-2 dl torkat frukt, typ aprikoser (tranbär)
2 dl rostad hyvlad kokos
Sätt på ugnen på 175 grader varmluft
Häll ut hasselnötterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem i ca 10 minuter.
Ta ut nötterna låt dem svalna, hacka dem grovt.
Blanda grynen med grovt hackad sötmandel och pumpakärnor på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda ihop honung, olja och vatten i en skål och ringla det över grynen. blanda runt.
Rosta grynen i 15-20 minuter och rör om då och då.
Ta ut grynen, låt svalna och blanda dem med de rostade hasselnötterna apriskoserna och hyvlad kockos.