Monicas skafferi

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Hemmagjord Granola

Publicerad 2017-02-05 20:10:00 i Allmänt,

Att göra egen Granola är både  nyttigt och enkelt.
Man blandar i det man tycker är gott!
 
Skillnaden mellan Musli och Granola är att Granolan är rostad med lite honung, olja och vatten medan muslin bara är en torr blandning.
 
2 dl hasselnötter
5 dl dinkelflingor
5 dl boveteflinger (havregryn)
2 dl sötmandel
1,5 dl solroskärnor (pumpakärnor)
 
0,75 dl honung 
1 dl vatten
0,75 dl majsolja (solrosolja)
 
1-2 dl torkat frukt, typ aprikoser (tranbär)
2 dl rostad hyvlad kokos
 
Sätt på ugnen på 175 grader varmluft
 
Häll ut hasselnötterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem i ca 10 minuter.
 
Ta ut nötterna låt dem svalna, hacka dem grovt.
 
Blanda grynen med grovt hackad sötmandel och pumpakärnor på en plåt med bakplåtspapper.
 
Blanda ihop honung, olja och vatten i en skål och ringla det över grynen. blanda runt.
 
Rosta grynen i 15-20 minuter och rör om då och då.
 
Ta ut grynen, låt svalna och blanda dem med de rostade hasselnötterna apriskoserna och hyvlad kockos.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Monica

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela