Monicas skafferi

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Skreitorsk

Publicerad 2015-01-25 22:06:00 i Allmänt, Fisk,



Såg på Tv4 att nu är det säsong för skreitorsk, det måste vi ju bara ha till lördagsmiddag.
 
Hemköp i City har en ganska bra fiskdisk och där låg ett par torskryggar framme så jag frågade om det var Skreitorsk. Nej det var en vanlig torskrygg för 450 kr kilo, så mycket hade jag inte lust att betala, så hem kommer jag med ett schabrak på 2,5 kilos mittdel av en hel Skrei, priset var 149:- kilot men jag skulle få den för 99:- kilot, det var ju snällt.  
Per får i uppgift att få ut 2 ryggdelar av schabraket vilket han lyckas väldigt väl med + att det blev över en massa torsk men då kan man göra en fisksoppa på resten på söndagen, så fiffigt.
 
Skär några stora portionsbitar och lägg i saltlag en timme, har läst att de håller ihop lättare då vid tillagning.
 
Saltlag:
1 liter kallt vatten
1 dl salt
1,5 msk socker
 
Rör tills saltet och sockret löst sig, ner med torskbitarna i ca 1 timme. Vi hade dem i 2 timmar passar mig perfekt men för vanligt folk kanske skulle tycka att det blir en anings för salt.
 
Torka av fisken och peppra lite innan den steks i olivolja, mot slutet av stekningen ha i en klick smör, ös lite över fisken.
 
Till detta hade vi bara kokt potatis, snabbt förvälda sugersnaps, kokta rödbettor och smetana med riven pepparrot till.
 
Rimningen av torsken blev riktigt bra, det kan vara svårt annars att få en jämn saltsmak när fisken är så tjock.
 
Systembolaget tipsade om ett rieslingvin Sauvage, Georg Breuer som var jättegott till. 
 
 
 

Om

Min profilbild

Monica

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela