Monicas skafferi

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Pernillagurka

Publicerad 2020-08-26 20:42:47 i Allmänt,

(null)

 Att lägga in sina egna Pernillagurkor är lätt och supergott!

Har du dessutom odlat Västeråsgurka själv är det ju både närodlat och ekologiskt.

1 kg Västeråsgurka
2 msk gula senapsfrön
Dillkronor

Ättikslag:
2 dl ättikssprit (12 procent)
3 dl vatten
4 1/2 dl Socker
1 dl Salt

Tvätta gurkorna och skiva dem, lägg dem i glasburk varvat med dillkronor och senapsfrön.

Rör ihop lagen tills socker och salt har löst sig, skall ej kokas. 
Häll sedan lagen över gurkorna i glasburken.

Gurkorna är färdiga efter ca 3 veckor, förvaras i kylskåp, hållbarhet i flera månader.


Om

Min profilbild

Monica

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela