Monicas skafferi

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Porchetta

Publicerad 2017-09-10 20:36:00 i Allmänt, Kött,

Har så länge varit nyfiken på att tillaga en porchetta och nu var det dax!
 
 
Det tar ca 5 timmar i ugnen på låg värme men väl inne i ugnen klarar den sig ju själv.
Jag köpte en benfri fläskkaré i bit på 2,2 kg som man får skära längs med hela sidan nästan helt igenom och fläka ut som när man gör en fjärilskotlett, man får också banka ut den så att det blir så stor som möjligt och ca 2 cm tjock.
Det finns så många varianter på hur man gör en porchetta och vad man fyller den med.
Vi valde Fänkål med färska kryddor,  men man kan också välja tex salvia och soltorkade tomater, man kan också välja att ha bacon i.
 
2,2 kilo benfri fläskkaré
1 st färsk fänkål
1 msk mortlad torkad fänkål
2 msk färsk hackad rosmarin
2 msk färsk hackad timjan
4 st tunt skivad vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Olivolja
Hushållssnöre att binda med
 
Platta ut köttet så gott det går i ungefär samma storlek som en platt rulltårta.
Salta och peppra.
Finstrimla den färska fänkålen och strö över köttet.
Mortla den torkade fänkålen och strö över.
På med rosmarin, timjan och vitlöken.
Ringla över lite olivolja.
 
Rulla ihop köttet till en rulltårta och bind ihop den med hushållssnöret.
 
Smörj en ugnsfast form och in i ugnen på 100 grader i ca 4-5 timmar tills innetemperaturen blir 70 grader.
Vi höjde temperaturen till 250 grader sista 10 minuterna bara för att få en fin yta.
Låt köttet vila ca 30 minuter under folie innan man skär upp den i bitar.
Spar skyn som kan spädas med en anings vatten.
Servera med rostad potatis och kanske ett gott glas vin!
 
 
 

Om

Min profilbild

Monica

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela