Monicas skafferi

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Fläskfilé med grönpepparsås

Publicerad 2015-10-31 19:01:00 i Allmänt, Kött, Sås,

 
Nu ska vi prova att göra grönpepparsås till en köttbit för att variera sig.
Vi läste på och blandade ihop flera recept till ett som vi körde på och som blev riktigt bra!
 
Grönpepparsås:
25 gr smör
3 msk grönpeppar i lag
3-4 msk charlottenlök
2 msk koncentrerad kalvfond
1/2 dl konjak
1 tsk dijonsenap
3 dl grädde
1 dl vatten
1 msk kinesisk soya
Salt och peppar
Spad från det stekta köttet
 
Fräs finhackad lök och väl avrunnen grönpeppar i smör, tryck sönder några grönpepparkorn dock ej alla, häll på konjaken, grädde och vatten, smaksätt med buljong, senap, soya, salt och peppar.
Låt koka ihop på svag värme tills konsestens och smak är bra, tillsätt ev spad från det stekta köttet.
 
Stek köttet i en gjutjärnsstekpanna i smör och olja, salta och peppra.
Ställ in köttet i ugnen på 175 grader till önskad tillagningsgrad.
 
Servera tillsamman med klyftpotatis!
 

Om

Min profilbild

Monica

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela