Monicas skafferi

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Rådjursfärsbiffar

Publicerad 2015-11-15 18:39:32 i Allmänt, Kött,

 
Tog fram rådjursfärs från frysen, gör lite goda biffar med ett supergott potatismos, broccoli och såklart svartvinbärsgelé. Till detta detta serveras ett glas rödvin!
 
Biffar:
1 kg rådjursfärs
2 st fint rivet gul lök
2 st ägg
1,5 dl grädde
2,5 tsk salt, fint ej flingsalt
2 krm svartpeppar
 
Sås:
Skyn från stekpannan
En klick smör
2 msk vetemjöl
2 dl vatten
1 st buljongtärning (kött,vilt eller kalvbujong)
2 dl grädde
Soya några droppar för finare färg
Salt och peppar  
Svårt att säga men spädes med ytterliggare vatten och grädde efter smak
 
Lägg färsen i en bunke, tillsätt finriven gul lök. ägg, grädde, salt och peppar. Rör om.
Forma ca 10 biffar. Stek dessa i smör i en gjutjärnsstekpanna, gärna 2 pannor eftersom alla biffar inte får plats i en.
När biffarna börjar bli klara tas dessa upp och lägges på ett fat för att kunna ta hand om skyn och för att göra såsen .
Välj en av gjutjärnpannorna och smält lite extra smör, i med vetemjöl, vispa runt, ha i vatten, i med grädde, buljong, salt och peppar. Glöm inte att ta till vara skyn från den andra pannan, häll lite vatten och veva runt.
Lägg i biffarna i såsstekpannan, låt värmas upp, strö över lite frysta lingon.
Ställ fram på bordet och servera tillsammans med potatismos, broccoli och svartvinbärsgelé.
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Monica

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela