Monicas skafferi

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Torskrygg med bacon och gräslök

Publicerad 2019-02-10 19:02:21 i Allmänt, Fisk,


Oj, så gott detta blev!
Kan verkligen rekommendera detta.
(null)

Passa på och köp skreitorsk nu när det är säsong. Vi köpte en halv bit på 2,7 kg av den fick vi ut 2 st fina ryggbitar på 675 gr vardera,
Plus slagsidor.
Extrapriset var på 89:- kilot, färsk fisk över disk .

Torskfilé 4 st portionsbitar
1 tsk salt
2 krm svartpeppar 
1 paket bacon (ev. 1/2 paket extra till garnering))
3 scharlottenlökar
2 dl créme fraiche (34%)
2 dl grädde (40%)
1 msk fransk senap
1 dl gräslök
1 dl riven ost

Salta och peppra torskbitarna, lägg i ugnsfast form.
Fräs hackad lök och baconbitar i smör, strö sedan över fisken.
Blanda samman créme fraiche, grädde, senap och finhackad gräslök i en bunke, häll sedan detta över fisken.
Lägg på osten
Sätt in formen i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
Om man vill kan man ha stekt ett halvt paket extra bacon i bitar för att dekorera över den färdiggratinerade rätten.
Servera detta till pressad potatis och en sallad .
Ett glas vitt vin till denna rätt sitter som en smäck!


Om

Min profilbild

Monica

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela