Monicas skafferi

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Ingers Hallonpaj

Publicerad 2015-08-09 21:38:00 i Allmänt, Efterrätt,

 
 
Har man gott om hallon måste man absolut göra denna supergoda hallonpaj som inte är som en vanlig hallonpaj. Gräddfilen gör att den blir extra saftig och syrlig.
Det var flera år sedan vi gjorde denna och genast kände vi igen den goda doften i köket vid gräddningen.
 
100 gr smör
1 1/2 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
3 dl gräddfil
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 ägg
 
Smör och kokos till formen
Hallon
 
Rör ihop smör och socker, blanda i ägget, tillsätt sedan mjöl och bakpulver till en smet/deg.
Smörj en ugnsfast form och strö över med kokos. platta sedan ut smeten i formen.
Häll över hallon så att det täcker lagom, häll sedan över gräddfilsblandningen. 
Grädda i 175 grader ca 25-30 minuter.
 
Serveras ljummen med kall vanlijglass/vaniljsås
 

Om

Min profilbild

Monica

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela