Monicas skafferi

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Gravad Röding

Publicerad 2019-12-24 22:27:12 i Allmänt, Fisk,

(null)

(null)

Såå himla gott blir det att grava röding själv!
Enkelt dessutom.
Skär några tunna skivor och lägg på ett ljusugnsbröd, vad mer behövs?

2 st rödingfilé 
Dill
2 msk Salt
2 msk Socker
1 tsk Vitpeppar mortlad grovt 

Är fisken odlad som den oftast är om man köper den färsk över disk behöver den inte frysas innan.
Blanda socker, salt & peppar och strö över blandningen på filéerna, hacka dillen och strö över. Lägg ihop filéerna med dillblandningen ihop, lägg i en plastpåse i kylen. 
Vänd påsen ett par gånger så gravningen blir jämn. 1 - 2 dygn beroende på tjockleken på filéerna.
När gravningen är klar skrapa av dillblandningen & eventuella pepparkorn,
Skär tunna fina skivor.

Om

Min profilbild

Monica

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela