Rådjursfärsbiffar

Tog fram rådjursfärs från frysen, gör lite goda biffar med ett supergott potatismos, broccoli och såklart svartvinbärsgelé. Till detta detta serveras ett glas rödvin!
Biffar:
1 kg rådjursfärs
2 st fint rivet gul lök
2 st ägg
1,5 dl grädde
2,5 tsk salt, fint ej flingsalt
2 krm svartpeppar
Sås:
Skyn från stekpannan
En klick smör
2 msk vetemjöl
2 dl vatten
1 st buljongtärning (kött,vilt eller kalvbujong)
2 dl grädde
Soya några droppar för finare färg
Salt och peppar
Svårt att säga men spädes med ytterliggare vatten och grädde efter smak
Lägg färsen i en bunke, tillsätt finriven gul lök. ägg, grädde, salt och peppar. Rör om.
Forma ca 10 biffar. Stek dessa i smör i en gjutjärnsstekpanna, gärna 2 pannor eftersom alla biffar inte får plats i en.
När biffarna börjar bli klara tas dessa upp och lägges på ett fat för att kunna ta hand om skyn och för att göra såsen .
Välj en av gjutjärnpannorna och smält lite extra smör, i med vetemjöl, vispa runt, ha i vatten, i med grädde, buljong, salt och peppar. Glöm inte att ta till vara skyn från den andra pannan, häll lite vatten och veva runt.
Lägg i biffarna i såsstekpannan, låt värmas upp, strö över lite frysta lingon.
Ställ fram på bordet och servera tillsammans med potatismos, broccoli och svartvinbärsgelé.