Fläskfilé med grönpepparsås

Nu ska vi prova att göra grönpepparsås till en köttbit för att variera sig.
Vi läste på och blandade ihop flera recept till ett som vi körde på och som blev riktigt bra!
Grönpepparsås:
25 gr smör
3 msk grönpeppar i lag
3-4 msk charlottenlök
2 msk koncentrerad kalvfond
1/2 dl konjak
1 tsk dijonsenap
3 dl grädde
1 dl vatten
1 msk kinesisk soya
Salt och peppar
Spad från det stekta köttet
Fräs finhackad lök och väl avrunnen grönpeppar i smör, tryck sönder några grönpepparkorn dock ej alla, häll på konjaken, grädde och vatten, smaksätt med buljong, senap, soya, salt och peppar.
Låt koka ihop på svag värme tills konsestens och smak är bra, tillsätt ev spad från det stekta köttet.
Stek köttet i en gjutjärnsstekpanna i smör och olja, salta och peppra.
Ställ in köttet i ugnen på 175 grader till önskad tillagningsgrad.
Servera tillsamman med klyftpotatis!