Pulled pork

Det har regnat hela dan, då kan man lika gärna göra en maträtt som tar lång tid men som inte behöver någon direkt passning. Pulled pork går att göra på alla möjlig sätt och så här gjorde vi vår.
1,3 kg benfri fläskkaré
2 dl barbecue sauce
1 burk krossade tomater
3 msk koncentrerad kalvfond
2 st gul lök
4 st vitlöksklyftor
1 msk spiskummin
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk chiliflakes
salt och vitpeppar
Salta och peppra fläskkarén, lägg ner i ugnsfast gryta med lock.
Dela lök och vitlök i stora bitar, lägg ner i grytan tillsammans med krossade tomater, barbecue saucen, fond och kryddorna.
Ställ in i ugnen på 175 grader och kör första timmen så att det går lite snabbare att få fart på det hela, sänk sedan gradantalet till 125 grader i några timmar till ca 4-5 timmar.
Man får ta ut grytan från ugnen och ta en gaffel och försöka dra isär köttet, om det går lätt att dra isär är köttet klart.
Till detta serveras tex:
Coleslaw
Picklad rödlök
Guacamole
Majs
Tortillabröd eller Ciabattabröd