Charlottes kanelkaka

Den här goda kakan blev jag bjuden på vid ett glöggmingel hos min vän Charlotte för länge sedan. Jag har gjort den många gånger sedan dess.
Idag är det 1:a advent.
175 gr smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
4 1/2 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 1/2 dl gräddfil
1 tsk bakpulver
Blanda gräddfil och 1tsk bakpulver i en skål (den kommer att svälla) ställ åt sidan.
Vispa smör och socker poröst, rör i äggen ett i sänder.
Rör ner mjöl,vaniljsocker,bakpulver och salt, tillsätt sedan gräddfilsblandningen.
Häll hälften av smeten i en smord och bröad form. Strö på kanel och socker så att det täcker. Häll på resten av smeten och ett nytt lager av kanel och socker. Gräddas ca 45 minuter på 175 grader.
175 gr smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
4 1/2 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 1/2 dl gräddfil
1 tsk bakpulver
Blanda gräddfil och 1tsk bakpulver i en skål (den kommer att svälla) ställ åt sidan.
Vispa smör och socker poröst, rör i äggen ett i sänder.
Rör ner mjöl,vaniljsocker,bakpulver och salt, tillsätt sedan gräddfilsblandningen.
Häll hälften av smeten i en smord och bröad form. Strö på kanel och socker så att det täcker. Häll på resten av smeten och ett nytt lager av kanel och socker. Gräddas ca 45 minuter på 175 grader.