Mammas köttbullar
Grå, mörk, kall och rengnig söndag!
Nu skall det tillverkas husmanskost!
Köttbullar i sås med kokt potatis, gröna ärtor och rårörda lingon.
Och när man ändå är i farten ska jag för första gången koka rimmad oxbringa med rotmos.
Mammas köttbullar:
1 kg köttfärs av bra kvalité
3 tsk salt
2 tsk svartpeppar
2 st ägg
1 1/2 dl grädde
2 gula lökar finriven
Blanda samman och stek med en rejält klick med smör i en gjutjärnspanna i omgångar. Ta tillvara stekfettet och häll i en skål, diska av stekpannan, stek ytterligare ett gäng köttbullar i smör.
När köttbullarna är stekta, lägg åt sidan. Blanda stekfettet med Majzena, lite extra vatten samt grädde och en köttbuljongstärning, lite soya gör färgens skull. Koka upp till önskad smak och konsestens lägg i köttbullarna.
Serveras med kokt potatis, gröna ärtor samt rårörda lingon. Mums!
