Monicas skafferi

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Sockerkringla

Publicerad 2014-11-23 20:04:00 i Allmänt, Kaffebröd,

Har gjort en variant av Saltå kvarns Sockerkringlor som min dotter Frida älskar. Jättegoda!


Fördeg:
6 1/2 dl kall mjölk
1 1/2 liter mjöl
100 gr jäst

Blanda ihop och låt jäsa i någon
Av följande temperaturer/tider:
3 timmar i 20 grader
12 timmar i 12 grader
20 Timmar i 6 grader

Deg:
175 gr smör
1 1/2 dl rårörsocker
1 msk salt
3 små ägg eller 2 stora
1 msk vaniljsocker
1 1/2 tsk ny mortlad kardemummakärnor
1 tsk aktivt kornmalt ( kan hoppas över)
8-10 dl vetemjöl
1 msk nyponmjöl

Blanda ihop allt och knåda intensivt. Dela degen i två
Delar och forma dem till korvar. Låt dem vila i kylskåp
I ca 1 timme, de ska helst inte jäsa. Värm ugnen till
225-250 grader. Forma en bit deg till en smal lång korv ca 40 cm, rulla till en fantastisk kringla. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt bullarna jäsa ca 30 minuter. Grädda bullarna i ca 7 -10 minuter tills de fått fin färg i 225 grader.
Pensla dem sedan med smält smör och strö över en blandning av strösocker, vaniljfrön och nymortlad kardemumma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Monica

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela