Monicas skafferi

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Äppelpaj med vaniljsås

Publicerad 2014-10-13 20:13:00 i Allmänt, Efterrätt, Sås,

 


 

 
Till efterrätt tog vi några av Fredriks fina Åkeröäpplen och gjorde en äppelpaj med hemmagjord vaniljsås efter Myllimakis recept men som vi har dragit ned lite på sockret. Flingsaltet gör det hela extra gott.
 
4 goda äpplen
1 tsk kanel
2 tsk socker
1 liten nypa flingsalt
 
Smulor:
125 gr saltat smör
1 dl socker
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 tsk flingsalt
 
Skala äpplena och skär i mindre bitar lägg i en smord pajform.
Strö över kanel, socker och en liten nypa flingsalt.
 
Smulor: blanda samman alla ingredienser till en smulig massa.
Fördela massan över äpplena och gräddas i ugn 200 grader tills den får en fin färg.
 
Vaniljsås:
2 dl mjölk
3 dl grädde
1 vaniljstång
5 äggulor
1 dl socker
 
Blanda samtliga ingredienser och koka upp försiktigt under vispning, serveras väl skyld.

Kommentarer

Postat av: Frida

Publicerad 2014-10-14 19:09:46

Vad fint du har gjort mamma!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Monica

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela