Ingers Hallonpaj

Har man gott om hallon måste man absolut göra denna supergoda hallonpaj som inte är som en vanlig hallonpaj. Gräddfilen gör att den blir extra saftig och syrlig.
Det var flera år sedan vi gjorde denna och genast kände vi igen den goda doften i köket vid gräddningen.
100 gr smör
1 1/2 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl gräddfil
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 ägg
Smör och kokos till formen
Hallon
Rör ihop smör och socker, blanda i ägget, tillsätt sedan mjöl och bakpulver till en smet/deg.
Smörj en ugnsfast form och strö över med kokos. platta sedan ut smeten i formen.
Häll över hallon så att det täcker lagom, häll sedan över gräddfilsblandningen.
Grädda i 175 grader ca 25-30 minuter.
Serveras ljummen med kall vanlijglass/vaniljsås