Dinkelbröd av virvelmjöl

Jag har hittat ett ekologiskt dinkelvirvelmjöl från Warbro Kvarn som ska vara helt fantastiskt.
Dinkel är urmoder till vanligt vete. Hela kärnor av dinkel slipas till mjöl i en kall process i en sk virvelkvarn.
Sädeskornen tumlas runt med hjälp av en luftvirvel och slipas ner mot en skål av granit.
Det resulteras till ett mycket finmalet 100% fullkorn.
4 dl Vatten jummet
1 tsk Torrjäst
500 gr Virvelmjöl
1 1/2 tsk Salt
1 dl Hasselnötter
10 st torkade aprikoser (blötlägg dem i vatten en stund innan)
Lös upp jästen i vattnet.
Blanda ner mjöl och salt kör 5 minuter i maskinen.
Jäs till dubbel storlek ca 1,5 timme.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord.
Blanda ner nötter och frukt hackade.
Forma till degen och lägg skarven neråt i en mjölad korg.
Låt jäsa till dubbel storlek ca 1 timme.
Sätt in brödet i en 250 grader varm ugn, men sänk värmen direkt till 200 grader. Grädda i 25-30 minuter.
Jag använde mig av vår granitsten som har värmts upp till 250 grader, på med lite mjöl och in med brödet.
I annat fall kan man lägga in ugnsplåten en stund innan i ugnen så att den är riktigt varm innan man gräddar brödet.