Filmjölksbröd med lingon och nötter

Enkelt och gott är detta bröd att baka, man tager vad man haver när det gäller olika mjölsorter, nötter och frukt. Jag gillar nötter och så har jag mycket lingon i frysen som jag vill använda mig av idag.
4 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 dl dinkelmjöl
1 dl havregryn
1 dl hasselnötter grovt hackade
1 dl solrosfrön, torkad aprikos, linfrön
1 1/2 tsk salt
1 dl lingon frysta
1 /2 dl sirap mörk eller efter behov
5 dl filmjölk
1 tsk bikarbonat
Blanda mjöl, salt, nötter, lingon och sirap.
Blanda filmjölk med bikarbonat och häll ned i blandningen.
Blanda ordentligt, det ska bli som en stabbig gröt ungefär.
Häll smeten i en brödform med bakplåtspapper i.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 2 timmar på 175 grader.