Hummersoppa

Finns det något godare än hummer!
Efter att ha ätit hummer och druckit ett gott champagne tar man givetvis hand om skalen.
Frys in och tillaga när du har möjlighet.
Vi har möjlighet idag söndag.
2-4 Hummerskal
1 st morot
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 st bit rotselleri
1 st palsternacka
1 st fänkål
1 st lagerblad
5 st vitpepparkorn
5 cm puljolök
1 st lagerplad
1/2 - 1 tsk salt
4 Msk tomtpure
3 dl vitt vin
3 msk konjak
1 liter vatten
5 dl grädde
Bryn hackade grönsaker, hummerskal och vin och grädde, konjak. i ca 20 minuter.
Sila av skal och grönsaker, reducera soppan i ca 60 minuter, smaksätt med salt och peppar efter behag.
Servera soppar i skål med hummerbitar ibotten garnerat med olivolja.