Rostade rotgrönsaker med utbankad kycklingfilé


Billigt, nyttigt, enkelt och hur gott som helst blir det med rotgrönsaker i ugn.
Blanda friskt med det man gillar. Vi valde, morötter, sötpotatis, rödbetor, palsternacka, lök, vitlök, stammen från en brockoli och toppade med färsk timjan.
Skär i lagom stora bitar lägg i en ugnsform och häll över olja + salt blanda runt ordentligt.
Gratinera i ca 225 grader högt upp i ugn, efter 10 min öppna luckan, släpp ut fukten och kläm fast en träslev i lucköppningen så att ca 1 cm sipprar ut lite fukt medans grönsakerna får fortsätta att gratineras.
Lägg upp på ett fint fat, bryt bitar av fetaost över tillsammans med färsk timjan.
Banka ut en kycklingfilé, lägg på en skärbräda, lägg över en plastpåse över och banka exempelvis med en kastrull
så att den blr ca 1 1/2 cm jämntjock.
Salta och peppra, stek i en grillpanna.
Vi valde att ha en kall limesås till, vilket att fräscht men som kanske skulle passarvännu bättre en varm sommardag.
2 dl creme fresch
1/2 Lime, skal
1/2 Lime, saft
1/2 tsk Sambal oelek
1 tsk honung
1 krm salt