Monicas skafferi

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Stekt snabbrimmad Lax

Publicerad 2016-01-17 20:26:59 i Allmänt, Fisk,

 
Söndagsmiddagen bestod av 900 gr salmalax, vi lade den i saltlag på 1 timme och stekte den sedan i portionsbitar i en stekpanna. med kokt potatis, kall cremefreschsås och kokt broccoli.
 
 
Det var hur gott som helst och till detta serverades ett iskallt gott vitt vin!
 
Saltlag:
1 liter kallt vatten
1 dl salt
1,5 msk socker
 
Rör tills saltet och sockret löst sig i det kalla vattnet, lägg i laxbiten i ca 1 timme.
 
Torka av fisken och peppra lite innan ev också salta lite innan, stek i smör, först på hög värme så att laxen får färg, sänk sedan värmen rejält.
 
Cremefresch sås:
2 dl cremefresch 34%
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 pressad vitlöksklyfta
 
Smula ner buljongtärningen i cremefreschen, pressa i 1/2 vitlöksklyfta och rör om, ställ kallt, klar att servera.
 

Kommentarer

Postat av: iza svenningsson

Publicerad 2016-01-17 22:16:56

Åh va gott, lax är en stor favorit hos oss!😊

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Monica

Äntligen har jag kommit till skott med att skapa min egen blogg där jag tänker samla mina bästa recept, vore jättetrevligt om någon mer vill dela dem med mig! Xoxo

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela