Stekt snabbrimmad Lax

Söndagsmiddagen bestod av 900 gr salmalax, vi lade den i saltlag på 1 timme och stekte den sedan i portionsbitar i en stekpanna. med kokt potatis, kall cremefreschsås och kokt broccoli.
Det var hur gott som helst och till detta serverades ett iskallt gott vitt vin!
Saltlag:
1 liter kallt vatten
1 dl salt
1,5 msk socker
Rör tills saltet och sockret löst sig i det kalla vattnet, lägg i laxbiten i ca 1 timme.
Torka av fisken och peppra lite innan ev också salta lite innan, stek i smör, först på hög värme så att laxen får färg, sänk sedan värmen rejält.
Cremefresch sås:
2 dl cremefresch 34%
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 pressad vitlöksklyfta
Smula ner buljongtärningen i cremefreschen, pressa i 1/2 vitlöksklyfta och rör om, ställ kallt, klar att servera.