Moules mariniéres
Fredagkväll!
Lyxigt enkelt och förhållandevis billigt!
Blåmusslor, vitt vin och grädde, kryddor + ett gott bröd, sen är det klart. Och så fantastiskt gott det blir!!!

1 nät blåmusslor
2 msk olja
1 banancharlottenlök
1 stor vitlöksklyfta
2,5 dl vitt vin
1,5 dl grädde
1 knippe bladpersilja
1 röd chili
1 tsk salt
Skrubba musselskalen så att de känns rena.
Ta bort musslor som är trasiga eller som är öppna och inte vill stänga sig när man knackar på dom.
Hetta upp oljan i en stor kastrull/gryta och fräs lök, chili och vitlök så det blir mjukt men inte färg.
Tillsätt vin, stjälkarna från persiljan och salt. Låt koka i 2 minuter.
Häll på grädden och koka i ca 4 minuter.
Lägg ner musslorna och koka i ytterliga några minuter tills de öpnnar sig.
Toppa sedan med den hackade persiljan.
Serveras med ett gott bröd och god dryck!