Parmaskinka inlindad kycklingfilé

Det är söndag och den obligatoriska och viktiga söndagsmiddagen då familjen möts upp och äter tillsammans känns lika viktiig. Idag blir det kycklingfilé inlindad med parmaskinka, sås och ett svalt rödvin som passade perfekt till årstiden.
Receptet är nog en tivist på den 90 talsrätt som kom med balsamvinäger som blev så populär, denna är med diijonsenap istället och rosmarin, oregano.
4 st kycklingfilé
4 st skivor parmaskinka
Salt
Peppar
2 1/2 dl grädde
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
2 st vitlöksklyftor
2 tsk dijonsenap
1 msk kycklingbuljong
Stek kycklingfiléerna inkl salt och peppar, så att de får färg, linda sedan in dem med parmaskinka, lägges i ugnsfast form.
Värm gräddblandningen + kryddor i en kastrull, smaka av med mer salt + kryddor, häll över blandningen i formen. Grädda i ugnen ca 25 minuter så att kycklingfiléerna blir 70-75 grader, samtidigt med potatisklyftorna 200 grader.
Serveras med klyftpotatis och ett gott svalt rött vin!
Mums!