Butternutssoppa
Butternutspumpa ser så vacker ut när man skär den mitt tu, nu ska här prövas att göras en soppa med sting!

1/2 Butternutspumpa ca 7 dl färdigtärnad utan skal och kärnor
1 Lök
1 Äpple
5 dl Vatten
2 st Hönsbuljongstärningar
1/2 tetra krämig kokosmjölk
1/2 tsk Sambal oelek
1-2 tsk riven ingefära
1-2 msk pressad limesaft
Salt och peppar
ev hackad färsk röd chili
Glöm inte att ta hand om pumpakärnorna som kan rostas i torr stekpanna men lite flingsalt som blir jättegott till.
Skär pumpa, äpple och lök i bitar, fräs i smör i kastrull I några minuter.
Häll i vatten och buljongtärningar, koka tills pumpan är mjuk ca 15-20 minuter.
Mixa soppan med mixerstav, rör ner kokosmjölk och smaksätt med Sambal oelek, Ingefära, limesaft och salt, och peppar.
Garnera med rostade pumpakärnor , finhackad röd chili och olivolja.
Vi valde att ta lite soppa i espressokoppar som en liten förrätt för att sedan kunna använda resten av soppan senare i veckan när man inte har tid att laga middag.