Rimmad torskrygg med brynt smör

Hur kan någonting så enkelt bli så gott så man nästan svimmar!? Och dessutom till ett fantastiskt pris.
Köpte idag en bit Skreitorsk på 2.7 kilo för 240:- . Det är säsong nu.
Maken fick det stora nöjet att skära ut själva torskryggarna, nämligen 2 st på 675 gr vardera.
Detta innebär att vi kan göra 2 olika rätter för 4 personer på själva torskryggarna, och sedan kan vi dessutom göra en fisksoppa på slagsidorna med en fond från skrovet.
Ser framemot morgondagen då vi ska laga något spännande av den andra halvan av torskryggen.
Torskrygg ca 675 gr
Sugersnaps
Potatis
Smör ca 100 gr
Rimma torskryggen i en 10 procentig saltlag i ca 1 timme, är du rädd för salt dra ner på tiden.
Saltlag:
1 liter vatten
1 dl salt
1 1/2 msk socker
Röres kallt tills saltet löses,
Lägg ner portionsbitarna (4st) i saltvattnet.
Ta sedan upp torskbitarna ur vattnet, torka av torskbitarna med hushållspapper. Vitpeppra med kvarnen.
Stek torskbitarna i smör någon minut på vardera sida, sätt sedan in stekpannan i ugnen på 125 grader tills att innertemperaturen är 52 grader.
Servera med god kokt potatis, förvällda sugersnaps och den superviktiga brynta smöret som gifter dig perfekt.