Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor
Jag älskar halloumi, kylskåpet svämmar snart över! Måste testa Lasagne med halloumi.
Det blev riktigt, riktigt gott!
Kan varmt rekommendera denna vegetariska rätt!


2 st Vitlöksklyfta
1 msk Rapsolja
Ca 250 gr Färsk lasagneplattor
3 msk Tomatpuré
2 st Krossade tomatburkar (a’ 400gr)
1 tsk Honung
2 st Grönsaksbuljongtärning
2 msk hackad timjan eller 1 msk torkad timjan
2 dl Vatten
200 gr Fryst bladspenat
2 - 3 st Halloumi (’a 200 gr)
1 1/2 dl Pumpakärnor (rosta i torr stekpanna några minuter tills det börjar sprätta)
1 1/2 dl Prästost riven
Salt
Svartpeppar
Chiliflakes
Hacka lök & vitlök
Fräs lök & vitlök i olja några minuter utan att det tar färg.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärningar, timjan och vatten.
Kokas utan lock ca 10 minuter,
Tillsätt spenaten och koka ytterligare ca 5 minuter, smaka av med salt, peppar chilliflakes.
Skär halloumi i tunna skivor.
Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en smord ugnsfast form.
Vår form är 24 cm x 24 cm
Börja och avsluta med tomatsås, strö över riven ost.
Gräddas ca 25 minuter 225 grader
Strö sedan över lite extra pumpakärnor.